Συνολικά 13 περιπτώσεις κλοπής εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές της Λάρισας και συνέλαβαν δύο ανήλικους σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της απείθειας, της απόδρασης κρατουμένου και της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, οι δράστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, είχαν διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, διέρρηξαν, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πρωτομαγιάς ένα αρτοποιείο στη Λάρισα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν από το εσωτερικό χρηματικό ποσό ή αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αγιά. Αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο, οι ανήλικοι επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, εκτός από την παραπάνω περίπτωση απόπειρας κλοπής, διέπραξαν και τις εξής αξιόποινες πράξεις:

– κατά το χρονικό διάστημα από 19/4/2022 έως 30/4/2022 στη Λάρισα, διέρρηξαν οκτώ καταστήματα (κρεοπωλείο, κομμωτήριο, mini – market , πιτσαρίες κ.α.) και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.344 ευρώ, τρεις μηχανές κουρέματος, 10 συσκευασίες καπνού, δύο tablet , ένα laptop, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές παραγγελιών και δύο τσάντες με τρόφιμα,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Δευτέρας στην Αγιά, διέρρηξαν δύο καταστήματα, αρτοποιείο και ταχυφαγείο, αφαιρώντας από το πρώτο το συνολικό χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από πορτοφόλι και ταμιακή μηχανή, ενώ από το δεύτερο δεν αφαίρεσαν κάτι,

– την 13-14/4/2022 στο Βόλο, διέρρηξαν το παράθυρο σταθμευμένου ταξί και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γυαλιών και το χρηματικό ποσό των 15- ευρώ.

– το μεσημέρι της 19/4/2022 στη Λάρισα, διέρρηξαν το παράθυρο σταθμευμένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα tablet αυτοκινήτου και μια τραπεζική κάρτα του εξωτερικού, με την οποία ο ένας δράστης προέβη σε δύο ανέπαφες συναλλαγές, συνολικού ύψους 54,43 αγγλικών λιρών, από δύο καταστήματα της πόλης.

Στην κατοχή των δραστών, σε κοντινό του εντοπισμού τους σημείο που υποδείχθηκε από τον έναν δράστη, καθώς και σε εγκαταλελειμμένη οικία στην πόλη της Λάρισας που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης κλοπιμαίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– δύο κατσαβίδια,

 – τρία κινητά τηλέφωνα,

 – δύο συσκευασίες καπνού,

 – δύο συρτάρια ταμιακής μηχανής,

 – ένα μεταλλικό κουτί υποδοχής συρταριού ταμιακής μηχανής,

 – έξι ταμιακές αποδείξεις,

 – δύο τσάντες μεταφοράς προϊόντων ταχυφαγείου και

 – το χρηματικό ποσό των 353,94 ευρώ και οκτώ δολαρίων ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης