Στο περιθώριο της χθεσινής ευρείας σύσκεψης για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, με επίκεντρο τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι διάφοροι φορείς έθεσαν μια σειρά ζητημάτων και ελλείψεων που αφορούν σ’ ολόκληρο το φάσμα των προβλημάτων.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Στάθη Κουτσογιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι για το σύνολο των περίπου 300.000 κατοίκων στον Νομό Λάρισας υπάρχει αυτήν τη στιγμή… μόλις ένας διαθέσιμος οδοντίατρος σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οδοντίατροι δεν υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας του νομού ούτε στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λάρισας, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχει οδοντιατρική κλινική – μόνο γναθοχειρουργικό τμήμα, το οποίο λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό.

Μένει έτσι το οδοντιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που διαθέτει δύο οδοντιάτρους, αλλά ο ένας λείπει με άδεια αυτό το διάστημα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να αντιμετωπίσουν έναν πονόδοντο ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν για τα δόντια τους, οι Λαρισαίοι είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν σε κάποιον ιδιώτη οδοντίατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: onlarissa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης