Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία προμήθειας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που αφορά τη μονάδα τεχνητού νεφρού, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης δύο υποέργων του έργου «Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο” », συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Η προέγκριση αφορά στα υποέργα «Σύστημα Επεξεργασίας Νερού Τροφοδοσίας Μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού» και «Δίδυμος Αυτόματος Αποσκληρυντής Νερού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συγκεκριμένα υποέργα αφορούν την προμήθεια ενός συστήματος επεξεργασίας νερού, για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία λειτουργεί σε δύο βάρδιες με 28 – 30 συνεδρίες ημερησίως.

Αφορά επίσης στην προμήθεια ενός αποσκληρυντή νερού, η λειτουργία του οποίου θα αναβαθμίσει την ποιότητα του αποσκληρυμένου νερού, ανάλογα με τη σκληρότητα και τη χημική σύσταση του εισερχόμενου νερού, ώστε να λειτουργεί πλήρως ο λοιπός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (κλίβανοι, πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων) και μηχανολογικός εξοπλισμός (ατμολέβητες, λέβητες, αντλίες).

Για την εν λόγω Πράξη αναμένεται να επαναδημοπρατηθεί άμεσα η προμήθεια τριών ανελκυστήρων, συνολικού Π/Υ 120.000 ευρώ, με όλες τις απαιτήσεις ασφαλούς λειτουργίας, με προδιαγραφές ΑΜΕΑ, οι οποίοι θα βελτιώσουν την πρόσβαση των ασθενών και των συνοδών, στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων με καθημερινή πρόσβαση 350 ασθενών, της καρδιολογικής κλινικής και της μονάδας στεφανιαίων νόσων, της παθολογικής κλινικής, της ογκολογικής, της παιδιατρικής και της μονάδας τεχνητού νεφρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη για τη χώρα και την οικονομία συγκυρία όπου οι πολίτες έχουν υποστεί ζημιά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου στήριξης της δημόσιας Υγείας, συνεχίζει να υλοποιεί έργα που ως στόχο έχουν την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, έχει υλοποιήσει συνολικά μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, 51 έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ. Σε ότι αφορά τις δύο προεγκρίσεις που δόθηκαν, σύντομα θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, παρέχοντας ανάσα ελπίδας και όλα εκείνα τα εχέγγυα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας».

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης