Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η μαζική κινητοποίηση οργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Νίκαιας με κάλεσμα που απευθυνόταν σε όλους τους Θεσσαλούς επαγγελματίες των δύο κλάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγρότες κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο προς την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, εκεί όπου αργότερα έφτασαν και τα τρακτέρ και από το μπλόκο του Τυρνάβου, ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει λύση στα προβλήματα που τους ταλανίζουν και δυσκολεύουν την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες δια στόματος του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζου Μαρούδα, τονίζουν ότι περιμένουν λύσεις από την κυβέρνηση, κλιμακώνουν τον αγώνα τους και θα αποφασίσουν στην Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή με ποιον τρόπο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους.

Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΑΓΑ στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες

 

Σήμερα Σάββατο, οι αγρότες των Δελερίων Τυρνάβου και Αργυροπουλίου θα κινηθούν με τα τρακτέρ τους στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την ΠΑΘΕ με την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος του Αμπελώνα για συμβολικό αποκλεισμό.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, οι αγρότες του Τυρνάβου μαζί με τους κτηνοτρόφους θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, στο σημείο όπου βρίσκονται παραταγμένα τα τρακτέρ και θα ρίξουν γάλα στο οδόστρωμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύσκεψη των μπλόκων όλης της Ελλάδος στη Νίκαια στη 1 το μεσημέρι για να συζητήσουνε οι αγρότες τον τρόπο με τον οποίο θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Επίσης στις 3 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, εκεί όπου οι αγρότες καλούνε τον κόσμο να παραβρεθεί θέλοντας να επισημάνουν για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

 

 

 

Πηγή βίντεο: onlarissa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης