Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας, από τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ο θάνατος της 5χρονης Κατερίνας, το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, μετά τη νεκροτομή, να αναμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων (ιολογικές, βακτηριδιακές κ.ά.) προκειμένου να φωτιστούν τα αίτια του θανάτου που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Ιατροδικαστική έρευνα

Το πρωί της Τετάρτης, μετά τον θάνατο του κοριτσιού, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της σημείωνε πως «στις 17/2/2020 εισήχθη στις 13:00 κοριτσάκι 5 ετών στην Παιδιατρική Κλινική» του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «κατόπιν παραπομπής από ιδιώτη παιδίατρο, μετά από συνεχιζόμενη πυρετική κίνηση από εβδομάδας. Στις 19/2/2020 απεβίωσε στις 5:00 το πρωί, αιφνιδίως. Ζητήθηκε νεκροψία – νεκροτομή και αναμένουμε το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 5χρονη εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, μετά από υπόδειξη ιδιώτη παιδιάτρου προκειμένου να εξετασθούν περαιτέρω τα συμπτώματα του πυρετού και του «άλγους στα άνω και κάτω άκρα».

Ενώ η κατάστασή της εμφανιζόταν σταθερή, στη 1.30 προχθές τα ξημερώματα -σύμφωνα με πληροφορίες- το κοριτσάκι παρουσίασε υπερδιέγερση και ανησυχία με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται συνεχώς, εξέλιξη που οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να διακομισθεί σε Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ωστόσο στις 4.50 τα ξημερώματα η κατάσταση της 5χρονης επιδεινώθηκε και σε ημιλυπόθυμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο εξεταστήριο της κλινικής, όπου απεβίωσε λίγο αργότερα παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από γιατρούς της κλινικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων που μετέβησαν στην Παιδιατρική κλινική.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας κλήθηκαν ήδη να καταθέσουν γιατροί, η μητέρα και νοσηλευτές, όπως επίσης θα κληθούν να καταθέσουν και όλοι όσοι κριθεί απαραίτητο, ενώ παραγγέλθηκε νεκροτομή. Με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή με κατεπείγουσες διαδικασίες μετά τη νεκροτομή και με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. να αποστέλλει δείγματα σε Εργαστήρια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου τα αμέσως επόμενα 24ωρα να έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα για τα ακριβή αίτια θανάτου 5χρονης.

Διευκρινίζεται πως δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις στάλθηκαν και στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΕΟΔΥ, όπως είναι ο τίτλος του Εργαστηρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο θάνατος της 5χρονης οφείλεται σε μηνιγγίτιδα, όπως από παρανόηση ανέφερε την Πέμπτη μερίδα γονέων.

Πηγή; eleftheria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης