Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία διήρκεσε από την Πέμπτη έως το πρωί της Παρασκευής.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 60 και 32 ετών, πατέρας και γιος, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την Πέμπτη -με τη συνδρομή ελικοπτέρου- φυτεία κοντά σε ποιμνιοστάσιο, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αποτελούμενη από 47 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 2,7 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες το πρωί στο σπίτι τους και συνελήφθησαν.

Στον χώρο της φυτείας, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο κοντινό ποιμνιοστάσιό τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-54 μέτρα περίπου λάστιχου ποτίσματος με σταγόνα
-ένα σκαλιστήρι
-ποσότητα κάνναβης, βάρους 3,4 γραμμαρίων
-ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου
-ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου
-τρία κινητά τηλέφωνα και
-ένα ζεύγος κιάλια κατόπτευσης.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης