Λάρισα: Πρωτοφανές ριφιφί σε φαρμακείο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 21:39
Λάρισα: Πρωτοφανές ριφιφί σε φαρμακείο
Ένα πρωτοφανές -για τα δεδομένα της περιοχής- περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Λάρισα.

Άγνωστοι δράστες κατάφεραν με τη μέθοδο του ριφιφί να εισβάλουν σε φαρμακείο, απ' όπου άρπαξαν χρηματοκιβώτιο.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία που χωρίζει το φαρμακείο με διπλανό εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο και, μπαίνοντας στο φαρμακείο πήραν μαζί τους το χρηματοκιβώτιο που περιείχε αρκετά μετρητά, χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας αλλά και μικρές ποσότητες φυλασσόμενης μορφίνης και πεθιδίνης.

Η πράξη τους άφησε εμβρόντητο τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου, που το πρωί της Δευτέρας, πηγαίνοντας στη δουλειά του, ανεβάζοντας τα ρολά και ξεκλειδώνοντας το φαρμακείο, διαπίστωσε την κλοπή. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δράστες φαίνεται πως ήταν καλά... διαβασμένοι, καθ΄βς ήξεραν τι έψαχναν και πού θα το έβρισκαν.

«Ανενόχλητοι» γκρέμισαν τη μεσοτοιχία και στη συνέχεια μπήκαν στο φαρμακείο και χωρίς να αναζητήσουν κάτι άλλο, «ξήλωσαν» το χρηματοκιβώτιο βάρους 70 κιλών περίπου και το πήραν μαζί τους.

Το βάρος του χρηματοκιβωτίου, οδηγεί επίσης στην εκτίμηση ότι, χρειάσθηκε ικανός αριθμός δραστών για να το σηκώσουν και να το μεταφέρουν.

Οι δράστες, όπως διευκρίνισε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, «για να μπουν στο φαρμακείο προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές, αφού κατέστρεψαν έπιπλα ενώ ξήλωσαν και το δίκτυο του υπολογιστή». Το φαρμακείο παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα, αφού έπρεπε να αποκατασταθούν οι ζημιές ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται οι δράστες του ριφιφί.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 22:02