Στο εδώλιο του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Λάρισας κάθισαν την Παρασκευή τρεις γιατροί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια.

Το συμβάν για το οποίο βρέθηκαν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, συνέβη στις 25 Οκτωβρίου του 2017 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρωί εκείνης της ημέρας ένας 62χρονος Λαρισαίος θα πραγματοποιούσε μια επέμβαση Λευκοπλακίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 62χρονος έκλεισε τα μάτια του μετά την αναισθησία για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση και δεν τα άνοιξε  ποτέ ξανά.

Μετά από λίγη ώρα ο 62χρονος που μέχρι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έβγαινε από το χειρουργείο σε κωματώδη κατάσταση και τέσσερις περίπου μήνες μετά θα κατέληγε. Αιτία θανάτου ήταν η καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Το δικαστήριο κλήθηκε να διερευνήσει αν τα όσα έγιναν εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου οδήγησαν εν τέλει στον θάνατο του άντρα τον Φεβρουάριο του 2018. Αν υπήρχε αμέλεια ενός ή και των τριών γιατρών που έφερε τον 62χρονο σε αυτή την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ανυπόγραφο έγγραφο όμως, στοιχείο της δικογραφίας, θα έφερνε την αναβολή της υπόθεσης. Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ είχαν καταθέσει ήδη οι πρώτοι μάρτυρες, διαπιστώθηκε, ότι το πρακτικό του χειρουργείου το οποίο περιέγραφε τι έγινε εκείνο το πρωινό που ο άντρας εισήχθη για επέμβαση και βγήκε σε κωματώδη κατάσταση, ήταν ανυπόγραφο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την απορία του δικαστηρίου με την Εισαγγελέα να προτείνει την αναβολή της δίκης, ώστε να προσκομιστεί το επίσημο πρακτικό του χειρουργείου και επίσης ζήτησε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για το αν υπάρχει ευθύνη των γιατρών ή όχι.

Το δικαστήριο τελικά συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου του 2023. Πέντε χρόνια ακριβώς από τότε που ο 62χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: larissanet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης