Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χθες δύο αδέλφια από τη Λάρισα, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον τους υπάλληλοι του ΙΚΑ για εξύβριση, απειλή, παράνομη βία και απόπειρα υπεξαίρεσης εγγράφων.

Οι δύο συλληφθέντες (ο ένας εκ των οποίων είναι μάλιστα εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα του νομού), σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, «επιτέθηκαν» σε τρεις υπαλλήλους του ΙΚΑ, επειδή νωρίτερα ήλεγξαν τουριστική επιχείρηση (ενοικιαζόμενα δωμάτια) στα παράλια του νομού, οι ιδιοκτήτες της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχουν συγγενική σχέση με τον συλληφθέντα αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών αρχών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Σε βάρος του αστυνομικού, από την Υπηρεσία του, έχει κινηθεί ήδη η πειθαρχική διαδικασία ανεξάρτητα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Το περιστατικό συνέβη στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης στον παραλιακό δρόμο Κουτσουπιάς – Παλιουριάς και αφού το κλιμάκιο υπαλλήλων του ΙΚΑ είχε προηγουμένως προβεί σε έλεγχο των ενοικιαζόμενων δωματίων στην Παλιουριά, εξετάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα που υπάγονται στην εργατική νομοθεσία.

Όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, την ώρα που αυτοί κινούνταν στον παραλιακό δρόμο με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο, τα δύο αδέλφια που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τούς προσέγγισαν ζητώντας «εξηγήσεις» για τον έλεγχο. Μετά τη φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε άσκηση βίας, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, με αποτέλεσμα οι τρεις υπάλληλοι του ΙΚΑ να καταφύγουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου κατέθεσαν μήνυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο Τμήμα (όπου υπηρετεί) προσήλθε οικειοθελώς και ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με αποτέλεσμα – μετά και την υποβολή μήνυσης- αστυνομικοί να συλλάβουν αρχικά τον συνάδελφό τους και εν συνεχεία τον αδελφό του.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα «Ελευθερία»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης