Λασίθι: Δωρεάν οδοντικό τσεκ απ σε μαθητές Δημοτικού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 21:07
Λασίθι: Δωρεάν οδοντικό τσεκ απ σε μαθητές Δημοτικού
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εβδομάδα του Οδοντιατρικού Ελέγχου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου από την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.
Η κινητή μονάδα είναι στελεχωμένη με εθελοντές γιατρούς και εξοπλισμένη με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας.

Εξετάστηκαν περισσότεροι από 185 μαθητές στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, κυρίως μαθητές της δευτέρας τάξης, καθώς η πρώτη φθορίωση κάνει την εμφάνισή της στη συγκεκριμένη ηλικία, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Κλώντζας, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λασιθίου.

Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές και έντυπο υλικό για την πρόληψη σε ότι αφορά στην υγεία των δοντιών. Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά πήραν μαζί τους τη διάγνωση καθώς και παρατηρήσεις για περαιτέρω έλεγχο, προκειμένου να ενημερωθούν ανάλογα οι γονείς τους.

«Το έργο αυτό της Περιφέρειας θα συνεχιστεί σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Λασιθίου και κυρίως σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες» ήταν το σχόλιο της Αντιπεριφερειάρχου Πελαγίας Πετράκη για το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας, ενώ ευχαρίστησε τους φορείς που συνεργάστηκαν για τη σωστή λειτουργία της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας και συγκεκριμένα τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Λασιθίου.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 21:13