Λασίθι: Μετέτρεψαν το παλιό Σχολείο σε Πολιτιστικό Στέκι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 07:03
Λασίθι: Μετέτρεψαν το παλιό Σχολείο σε Πολιτιστικό Στέκι
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Μουλιανών Λασιθίου διοργανώνει την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 και ώρα 20.30 το βράδυ τα εγκαίνια του «Σχολείου» στα Μέσα Μουλιανά.

Το παλαιό δημοτικό σχολείο, που με εθελοντική εργασία πολιτών, μετατράπηκε σ' ένα όμορφο πολιτιστικό στέκι, περιλαμβάνει:

-αναπαράσταση παλαιάς σχολικής αίθουσας
Συντηρήθηκαν τα παλιά θρανία και ο υπόλοιπος σχολικός εξοπλισμός. Δημιουργήθηκε βιβλιοθήκη με παλαιά εκπαιδευτικά βιβλία, συγγράμματα και εκδόσεις που διασώθηκαν καθώς και το αρχείο του σχολείου. Ακόμα εκτίθενται μια σειρά πινάκων με ιστορική και θρησκευτική θεματολογία καθώς και έργα παλιών μαθητών.

-πολυχώρος εκδηλώσεων
Διαμορφώθηκε ώστε να φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσα Μουλιανών. Αναδείχτηκε η πέτρινη τοιχοποιία και πλέον αποτελεί έναν ζεστό χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων ιδιαιτέρως τη χειμερινή περίοδο.

-γραφείο Πολιτιστικού Συλλόγου

-διαμόρφωση αυλής
Διαμορφώθηκε η αυλή του σχολείου ώστε να αποτελεί χώρο αναψυχής των κατοίκων και να προσφέρει έναν εναλλακτικό χώρο καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην καρδιά του χωριού.

-διαμόρφωση κήπου (πίσω αυλής)
Διαμορφώθηκε ο κήπος στην πίσω πλευρά του σχολείου που αποτελεί έναν χώρο χαλάρωσης και αναψυχής όλων των κατοίκων με πανοραμική θέα.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 07:15