«Λαβράκι» για την Οικονομική Αστυνομία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 15:48
«Λαβράκι» για την Οικονομική Αστυνομία
Αστυνομική επιχείρηση για παράνομα παίγνια διενεργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου σε δύο καταστήματα - καφενεία, στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα οποία λειτουργούσαν παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα (φρουτάκια).

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που οργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας της Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων, οι δύο υπεύθυνοι των καταστημάτων, υπήκοοι Βουλγαρίας και Αλβανίας αντίστοιχα, καθώς και οι 23 παίχτες των τυχερών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και της έρευνας που διενεργήθηκε στους χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν 25 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «φρουτάκια», ένας Η/Υ ως κεντρική μονάδα διαχείρισης και ελέγχου (server), μέσω της οποίας τίθετο σε λειτουργία το τυχερό παίγνιο, έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με τις οποίες γίνονταν καταγραφή της εικόνας των πελατών του καταστήματος καθώς και 405 ευρώ που προέρχονταν από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων.

Τα παιγνιομηχανήματα, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής – «διαχειριστής», καθώς και οι συσκευές καταγραφής εικόνας κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του ΟΔΔΥ για φύλαξη.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 15:48