«Λαβράκια» σε ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, 10:45
«Λαβράκια» σε ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας
Εκτενείς ελέγχους πραγματοποίησε το διήμερο 7-8 Μαΐου η Οικονομική Αστυνομία, σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

• σε «εστιατόριο-καφέ μπαρ» διαπιστώθηκε να μην έχουν εκδοθεί σε οκτώ περιπτώσεις τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας

• σε «καφέ-σνακ μπαρ» διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά τον έλεγχο σε εταιρεία με αντικείμενο γενικό εμπόριο τροφίμων, διαπιστώθηκε η έκδοση οκτώ εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 2.379,78 ευρώ, που αφορούσε σε πώληση 780 λίτρων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Όπως προέκυψε από εργαστηριακό έλεγχο, το ελαιόλαδο ήταν νοθευμένο με ξένη λιπαρή ύλη, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση φορολογικών διαδικασιών.

Για τις εν λόγω περιπτώσεις θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, 11:14