Tη συνδρομή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών που κακοποιήθηκαν από τους γονείς τους ζητεί, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

«Η λεριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις των καθ’ ομολογία βιαστών – “γονέων”, οι οποίες είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες» αναφέρει ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνοντας ότι, τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια κράτησης των “γονέων” – βιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να εισβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Ευτυχώς, με συζήτηση και πειθώ, στο τέλος επικράτησε η λογική και όχι ο νόμος της ζούγκλας, αποτρέποντας τα χειρότερα» τονίζει ο δήμαρχος Λέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο κ. Κόλιας, αυτήν τη στιγμή κύριο μέλημα τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της κοινωνίας του νησιού στο σύνολό της, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες, είναι η αποκατάσταση των παιδιών και η παροχή της καταλληλότερης επιστημονικής φροντίδας σε εξειδικευμένο κέντρο.

Σε αυτό το ιδιαίτερα λεπτό θέμα, τονίζει ο δήμαρχος, «ζητάω για ακόμη μια φορά τη συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών».

Παράλληλα, ο κ. Κόλιας απευθύνει έκκληση προς όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους να σεβαστούν πρωτίστως τις αθώες αυτές παιδικές ψυχές, και να μην παραπληροφορούν την κοινή γνώμη διαδίδοντας fake news, όπως για παράδειγμα ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λέρου γνώριζε την κατάσταση και σιωπούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί με περίπου 8.500 μόνιμο πληθυσμό να γνώριζαν οι κάτοικοι για ένα τέτοιο φρικιαστικό περιστατικό και να μην υπήρχαν καταγγελίες; Ίσως κάποιοι στο οικογενειακό περιβάλλον να γνώριζαν για ξυλοδαρμό, όμως η λεριακή κοινωνία στην πλειοψηφία της ούτε καν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ο κόσμος εδώ δεν ήξερε ούτε τα πρόσωπά τους, αφού δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή με την κοινωνία» σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης