Στη Λέσβο βρέθηκε την Κυριακή η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη, για το μεταναστευτικό πρόβλημα του νησιού.

Η κ. Θάνου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια και το χώρο όπου γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. η ταυτοποίηση των προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε επίσης συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων: «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα».

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός περπάτησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνοδευόμενη από τις τοπικές αρχές και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, τους οποίους συνεχάρη για την πολύ καλή δουλειά που επιτελούν.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, στη συνέχεια την πλησίασαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι της ζήτησαν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό κάνουμε…», απάντησε η πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης