Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, με σκοπό να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θερμής, στη Λέσβο, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης και με βάση όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, προκειμένου να μπορέσουν να τεθούν άμεσα σε λειτουργία τα Ιαματικά Λουτρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απαιτούμενες πιστώσεις για την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ε.Τ.Α.Α.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου επισκέφθηκε τον χώρο των Ιαματικών Λουτρών στην Παραλία της Θερμής, για να εκτιμηθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να καταγραφούν τα αντικειμενικά τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε να συντονιστούν οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το Ε.Τ.Α.Α.

Παρόντες στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσανθος Αργυρίου και εκ μέρους των τοπικών φορέων της περιοχής ο κ. Δημήτρης Καμενής, τ. Δήμαρχος Λ. Θερμής, ο κ. Χρήστος Μανωλέλλης και ο κ. Ηλίας Διγιδίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης