Εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας πραγματοποιεί η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου ( HeCPA Group) την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου και την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου.

Γιατί φοβόμαστε τόσο τη «νόσο των θηρίων με τα πολλά πλοκάμια» τον καρκίνο, όταν η ίδια Ιατρική φωνάζει καθημερινά συστήνοντάς μας ως μόνιμο αντίδοτο την Πρόληψη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του Καρκίνου του Τραχήλου της μήτρας(ΚΤΜ) , είναι η έγκαιρη διάγνωση.

Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου( HeCPA Group) σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία Aenorasis, ξεκινάει ένα πολύτιμο ταξίδι ενημέρωσης για την πρόληψη, και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέσα από την εκστρατεία «LET’S ΠΑΠ» και την εφαρμογή «LET’S ΠΑΠ».

Πρόσωπο της εκστρατείας αποτελεί η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος ο στόχος της εκστρατείας;

Κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ).

Πρώτη δράση του πολύτιμου αυτού ταξιδιού ενημέρωσης είναι το 9ο GREECE RACE FOR THE CURE, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτώβρη στο Ζάππειο.

Τρέχουμε και στηρίζουμε με την εκστρατεία LET’S ΠΑΠ τον αγώνα του καρκίνου του μαστού δίπλα στο Άλμα Ζωής! Μέσω της εφαρμογής “LET’S ΠΑΠ” , κάθε σύγχρονη γυναίκα θα μπορεί να ενημερώνεται για την αξία της πρόληψης του ΚΤΜ μέσα από:

  • μια ολόκληρη σειρά διαδραστικών μαθημάτων , το ημερολόγιο εφαρμογής στο οποίο θα μπορεί να καταγράφει τον
  • κύκλο της μαζί με τα συμπτώματα που βιώνει λαμβάνοντας κάθε
  • φορά υπενθυμίσεις και πολύτιμες συμβουλές άσκησης και διατροφής οι οποίες κάθε φορά
  • σχετίζονται με τον κύκλο της γυναίκας.

Στις 30 Σεπτέμβρη και 1η Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του application στο περίπτερο του Lets pap στο Ζάππειο, στα πλαίσια της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, μέσω της εφαρμογής Letspap.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ), ο οποίος οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων( HPV) είναι ο δεύτερος συχνότερος Παγκοσμίως καρκίνος των γυναικείων γενετικών οργάνων μετά από τον καρκίνο της ωοθήκης. Αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, αφού κάθε χρόνο 500.000 γυναίκες προσβάλλονται από αυτόν, οι μισές
από τις οποίες θα πεθάνουν.

Αυτό συμβαίνει, όχι γιατί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν είναι ιάσιμος σε αρχικά στάδια, αλλά γιατί οι γυναίκες αγνοούν τη σημασία του ΤΕΣΤ ΠΑΠ και προσέρχονται στο γιατρό σε στάδια αρκετά προχωρημένα. «Με αυτή τη γνωστή σε όλους κυτταροδιαγνωστική μέθοδο έγκαιρης ανίχνευσης προκαρκινικών αλλοιώσεων του ΚΤΜ, ένας από τους σπουδαιότερους ιατρούς παγκοσμίως και ιδρυτής της ειδικότητας της Κυτταρολογίας στα μέσα του 20ου αιώνα, ο Γ. Παπανικολάου , κατάφερε να χαρίσει ζωή σε όλες τις γυναίκες του κόσμου».

Το THIN PREP ΠΑΠ ΤΕΣΤ είναι η διαδεδομένη πλέον μέθοδος «υγρής μορφής» (standard of care) πληθυσμιακού ελέγχου παγκοσμίως για την Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο φέρει την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Από την εισαγωγή του στις ΗΠΑ το 1996 έως σήμερα, μείωσε την εμφάνιση νέων περιστατικών καρκίνου τραχήλου μήτρας σχεδόν 30%.

Όλες οι γυναίκες πρέπει και οφείλουν για την υγεία τους να κάνουν ετήσιο έλεγχο με το ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

Οι επίσημες οδηγίες στις ΗΠΑ αναφέρουν πως κάθε γυναίκα πρέπει να ελέγχεται μετά το 21ο έτος της ηλικίας της με Παπ Τεστ και μετά τα 30ο έτος να κάνει το λεγόμενο co-testing, δηλαδή ΤΕΣΤ ΠΑΠ και HPV TEST συνδυαστικά με στόχο την πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Με αφορμή το μόνιμο αντίδοτο: η πρόληψη απέναντι στη «Νόσο του θηρίου με τα πολλά πλοκάμια»

Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου( HeCPA Group) σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία Aenorasis φέτος, μέσα από μια ολόκληρη σειρά δράσεων ενημέρωσης, συστήνει επίσημα στις γυναίκες το «χρυσό κλειδί» με το οποίο όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι γιατροί ανοίγουν την πόρτα ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης