Έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο του υπογείου του πρώην δυτικού Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. της Νότιας Περιφέρειας Αττικής κ. Χρήστος Καπάταης ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Καλλιακμάνη και τον Γενικό Γραμματέα Μαρίνο Κακαβά.

Η συνάντηση των ανωτέρω έλαβε χώρα το Σάββατο 01/09/2016 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού παρουσία του Διευθυντή των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών Ταξίαρχου κ. Αθανάσιου Μπαδέκα, του Υπεύθυνου του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων κ. Νιζάρ Σανούσσι και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μιλτιάδη Ευσταθιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε από τους εκεί παρευρισκόμενους και όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο συγκεκριμένος χώρος έχει καθαριστεί, απολυμανθεί και απεντομωθεί και δεν αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης για τους υπηρετούντες στην περιοχή Αστυνομικούς, τους διαμένοντες στον χώρο πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και για τους κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία του Διευθυντή των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών Ταξίαρχου κ. Αθανάσιου Μπαδέκα ήταν σημαντική, διότι πέραν του ότι αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση του για θέματα που αφορούν τους εργαζομένους Αστυνομικούς, επιπλέον ήταν απαραίτητη και η διαβεβαίωση του πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα για τις ενέργειες που έγιναν.

Η Ένωση θεωρεί ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πλήρως και ελήφθησαν διαβεβαιώσεις ότι η εγκατάσταση παρακολουθείται συνεχώς ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που διακυβεύουν την δημόσια υγεία.

Επιπρόσθετα, ο Αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ακατάλληλη για να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Η Ένωση είχε αναφερθεί στην ακαταλληλότητα του χώρου και συνεχίζει να θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μετακινηθούν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες-πρόσφυγες από την περιοχή του Ελληνικού και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας που θα τους παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης