Για το πρωί της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η δίκη του Μιχάλη Λιάπη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η δίκη αφορά την υπόθεση με τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού και θα πραγματοποιηθεί μετά την αναβολή που έλαβε από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λιάπης επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν παρέστη στο πρώτο δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός αναχώρησε για τη Μαλαισία δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του, αφότου βρέθηκε να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Έτσι, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Σ. Καραμαγκιώλη.

Ο κ. Λιάπης χρειάστηκε να συντομεύσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σκόπευε να επιστρέψει στις 2 Ιανουαρίου του 2014. 

Την περασμένη Παρασκευή όμως το βράδυ, φορώντας μαύρο τζόκεϊ και αμάνικο μπουφάν, βγήκε τελευταίος από τους επιβάτες της πτήσης της Qatar Airways. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, ανέφερε πως δεν ήταν ένα ταξίδι αναψυχής, αλλά ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης, για να ησυχάσει από το δράμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα σπορ κάμπριο αυτοκίνητο και πριν αποχωρήσει τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι πήγε να ησυχάσει και δεν τον άφησαν. Καταλήγοντας, επισήμανε πως περνάει μια τραγωδία.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν ο ίδιος θα παρευρεθεί στο δικαστήριο της Δευτέρας, μολονότι επέστρεψε από την εξωτική Μαλαισία. Πάντως ο πρώην υπουργός, κάνοντας σχετικό νεύμα στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο, άφησε να εννοηθεί ότι «θα τα πούμε τη Δευτέρα».

Ο γόνος της μεγάλης καραμανλικής οικογένειας, μαθημένος στο κρυφτούλι, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ δεν εμφανίστηκε στο σπίτι του, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαλανδρίου, αποφεύγοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτογράφους που τον περίμεναν.

Ωστόσο, η κάμερα της «Ζούγκλας» εντόπισε συνεργάτη του να παρκάρει ένα Opel Tigra στο πάρκινγκ του συγκροτήματος κατοικιών όπου διαμένει ο κ. Λιάπης και να εξέρχεται κρατώντας βαλίτσες και ρούχα. Ο κ. Λιάπης όμως δεν εμφανίστηκε.

(Ο συνεργάτης του κ. Λιάπη)

(Το σπίτι του κ. Λιάπη)

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα που πλήρωσε ο πρώην υπουργός αφορούν την κλήση για το ανασφάλιστο όχημα, η οποία ανέρχεται στα 500 ευρώ, τα φιμέ τζάμια και τον κοτσαδόρο (σύνολο 120 ευρώ, όμως θα πληρώσει το μισό λόγω 10ημέρου). 

Επίσης, υποχρεώθηκε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, που ανέρχονται σε 1.320 ευρώ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατέβαλε και τα τέλη του 2014, «σε ένδειξη καλής θέλησης».

Διαβάστε όλα τα δημοσιεύματα του zougla.gr  για την υπόθεση Λιάπη:

Το «δράμα» του Λιάπη

Η επιστροφή του ασώτου

Ο Μιχάλης Λιάπης επέστρεψε και σας εύχεται χρόνια πολλά!

Ο φτωχοτουρίστας

O τουρίστας Λιάπης με αιθέρια ύπαρξη στην ChinaTown

Μ. Λιάπης: Η πολυτελής διαμονή στο «Sheraton»

“Ανεπιθύμητος ο Λιάπης στη Μαλαισία”

Πέταξαν έξω τον Λιάπη

Πήρε αναβολή ο Λιάπης

Απουσία Λιάπη και αναβολή

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Μιχάλης Λιάπης

Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης