«Λίφτινγκ» στο ταξιδιωτικό προφίλ των Μαλίων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 14:38
«Λίφτινγκ» στο ταξιδιωτικό προφίλ των Μαλίων
Περί τις 10.000 κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μπλόκαραν οι ξενοδόχοι στα Μάλια της Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν προφίλ και να προσελκύσουν οικογένειες τουριστών από την Ευρώπη.

Οι αρχές της περιοχής αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια νέα καμπάνια για να επαναπροδιοριστεί το προφίλ των Μαλίων και να πάψει να είναι «αποκλειστικός προορισμός» για Βρετανούς ταξιδιώτες που αναζητούν αλκοόλ, σεξ, ναρκωτικά και ξέφρενα πάρτι. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χερσονήσου, κ. Ευθύμιου Μουντράκη, στους Times, η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια.

«Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και οτιδήποτε συμβεί», τονίζει ο κ. Μουντράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός της Κρήτης που φέρνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ στο νησί.

Τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να «κοσκινίζουν» τους πελάτες τους, δίνοντας από το 2018 προτεραιότητα στις οικογένειες, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία. 

To 95% των ξενοδοχείων αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν νεαρούς Βρετανούς.

Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες της αστυνομίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιήσει 189 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είναι νόμιμες στο Ην. Βασίλειο και συχνά εισπνέονται μέσω μπαλονιών. 

Τον Ιούλιο ένα 18χρονο κορίτσι από τη Βρετανία έπεσε σε κώμα μετά από εισπνοή τέτοιων αερίων στα Μάλια. 
Περισσότερες από 6 εκατ. κρατήσεις εκτιμάται ότι γίνονται ετησίως στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, κυρίως από βρετανούς τουρ οπερέιτορ.

Πηγή: Tornosnews

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 14:41