"Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει"

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, 19:43
"Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει"

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν οι επτά συλληφθέντες στην Καλαμάτα για τον χθεσινό θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου, με το γιο του να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. 

Ο Κώτας Θεοδωρακάκης, πατέρας δύο παιδιών, κάλυπτε εκείνη τη ώρα, σε ζωντανή μετάδοση, το πασχαλινό έθιμο, όταν τον χτύπησε με δύναμη στο κρανίο σαΐτα που φαίνεται ότι προήλθε από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, άλλη μια σαΐτα παραλίγο να χτυπήσει ένα κοριτσάκι που ήταν ανάμεσα στους θεατές.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι έξι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, και συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο. Επίσης, συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας που ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση. 

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο οποίος ανέφερε πως «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις». Ο κ. Νίκας τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα. 

Το «κατηγορώ» του γιου του καμεραμάν

Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας ότι το πασχαλινό έθιμο δεν θα απαγορευτεί προκάλεσε το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη, Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, στο Facebook.

«"κύριε" Νίκα αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. (…) Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα (...) Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα. Καλή επιτυχία "κύριε" δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης. 

Η ανάρτηση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, 20:15