Στην απόφασή του να ασκήσει αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα εμμένει ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σε πρωινές του δηλώσεις ο κ. Λυκουρέζος μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χθες κατέθεσα αγωγή… Παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτόν τον δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση)».

«Θα επιμείνω για να δει πως ήταν ατυχέστατη, και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο (σ.σ.: δήλωση της υφυπουργού) παραμένει με απόλυτη σαφήνεια κατά τρόπον βάναυσο» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά, ο ποινικολόγος επεσήμανε ότι «αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση. Δεν με αφορά το θέμα της μαφίας, κακώς συνδέθηκε το όνομά μου με αυτήν την ιστορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους κριτές μου. Παραμένω στη μαχόμενη δικηγορία. Είχα μεγάλο κύμα υποστήριξης συμπαράστασης, κάτι που με συνεκίνησε και με ευχαρίστησε» κατέληξε ο κ. Λυκουρέζος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπειτα από την απολογία του για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών». Για την ίδια υπόθεση ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης