Λυκουρέζος: Ζήτησα 200.000 ευρώ από τον Φλώρο ως δικηγορική αμοιβή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 13:31
Λυκουρέζος: Ζήτησα 200.000 ευρώ από τον Φλώρο ως δικηγορική αμοιβή

Ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου - Αντωνόπουλου» υποστήριξε ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που καταθέτει ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου δικηγόρου.

Όπως είπε στο δικαστήριο γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και  να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» (σ.σ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι στου στην Πεντέλη το 2014 στην οποία ο Αριστείδης Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός καθώς έκτοτε «ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του». «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017, ζήτησα πράγματι μια αμοιβή 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε, είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» ανέφερε για τον εντολέα του, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μάρτυρες, ως χρήματα που είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.
«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως  είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου  το εν λευκώ».

Η κατάθεση συνεχίζεται.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 13:33