Ο Μίκυ Μάους, αλλά και οι 3.500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Disney Magic, θα κάνουν από τον Ιούνιο βόλτα στα ελληνικά νησιά, καθώς φέτος το πρόγραμμα κρουαζιέρας της αμερικανικής «Disney Cruise Line», θυγατρική της «The Walt Disney Company», συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Η απόφαση της «Disney Cruise Line» να εντάξει και ελληνικούς προορισμούς στα ταξιδιωτικά πακέτα στη Μεσόγειο συμπίπτει αφενός με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αύξηση του αριθμού επιβατών κρουαζιέρας και αφετέρου με την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης και ενίσχυσης των εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη δύναμη της «Disney Cruise Line» βρίσκεται φυσικά στις νεαρές ηλικίες, καθώς υπολογίζεται πως τα πλοία της υποδέχονται και τη θερινή σεζόν τουλάχιστον 800 με 1.000 παιδιά ανά αναχώρηση. Ωστόσο, οι ενήλικες που τα συνοδεύουν αποτελούν για τα λιμάνια-σταθμούς και τις εκεί τουριστικές επιχειρήσεις μια καλή ευκαιρία για αύξηση του τζίρου τους.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΤ, αναφερόμενο στη στρατηγική για μεγαλύτερη προβολή του ελληνικού brand name, σημείωνε χαρακτηριστικά πως «η Disney έχει μεγάλη επικοινωνιακή δύναμη», προσβλέποντας σε σημαντικά μελλοντικά οφέλη από τις προγραμματισμένες αφίξεις του Disney Magic. Εξάλλου, το γεγονός ότι δύο στους πέντε επιβάτες κρουαζιέρας είναι Αμερικανοί αφήνει περιθώρια για μεγαλύτερη διείσδυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα 12 διανυκτερεύσεων, στα οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα: το πρώτο πακέτο προβλέπει στάση στο λιμάνι του Πειραιά και στη Μύκονο, σύμφωνα με το δεύτερο το πλοίο θα προσεγγίζει την Κέρκυρα, ενώ στο τρίτο πακέτο οι επιβάτες του Disney Magic θα περνούν από Πειραιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Ρόδο. Υπάρχει επίσης και πακέτο κρουαζιέρας εννέα διανυκτερεύσεων, όπου το πλοίο θα κάνει στάση σε Κατάκολο, Πειραιά, Ρόδο και Μύκονο. Το ταξίδι στη Μεσόγειο περιλαμβάνει ακόμη τη Βαρκελώνη, τη Βενετία, τη Ρώμη, τη Φλορεντία, τις Κάννες, το Ντουμπρόβνικ, τη Βαλέτα, αλλά και το Κουσάντασι.

Το κρουαζιερόπλοιο Disney Dream είναι το τρίτο κατά σειρά της αμερικανικής «Disney Cruise Lines» και ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στις αρχές του 2011. Έχει 340 μέτρα, χωρητικότητα 128.000 τόνους και 1.250 καμπίνες, με δυνατότητα μεταφοράς 3.650 ατόμων (2.700 επιβάτες και 950 άτομα πλήρωμα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης