Λιμενικό: «Ανευθυνότητα, λαϊκισμός και υποκρισία από το Ποτάμι»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015, 21:31
Λιμενικό: «Ανευθυνότητα, λαϊκισμός και υποκρισία από το Ποτάμι»
Σκληρή απάντηση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα στην ανακοίνωση του Ποταμιού για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. 

Το Λιμενικό καλεί το Ποτάμι να εγκαταλείψει τις «δηλώσεις πυροτεχνήματα» και να καταθέσει -εάν έχει- τις προτάσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Συνεχίζοντας την τακτική της παρέμβασης αποκλειστικά μέσω ανακοινώσεων εντυπωσιασμού, χωρίς την παραμικρή αναφορά στις διαστάσεις του πραγματικού προβλήματος, ο "Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής" του Ποταμιού, δείχνει ποια είναι η σχέση που έχει με το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Από τη μια ρεπορτάζ εντυπωσιασμού, κατά την παράδοση του αρχηγού του, με δηλώσεις-πυροτεχνήματα και από την άλλη ανεξέλεγκτα επικίνδυνη και αμετροεπής ανευθυνότητα.
 
Παράλληλα, όπως συνήθως, η απουσία τεκμηριωμένου λόγου καλύπτεται από προσωπικές επιθέσεις.
 
Έξι μήνες τώρα, στο Λιμενικό Σώμα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, εργαζόμαστε κυριολεκτικά χωρίς διακοπή νυχθημερόν, 7 μέρες την εβδομάδα, για να ανταποκριθούμε σε ένα πρόβλημα που αποδεδειγμένα, πλέον, υπερβαίνει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς πάρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
 
Είναι ντροπή για λόγους φτηνής κομματικής σκοπιμότητας, να προσβάλλεται τόσο ανενδοίαστα και να απαξιώνεται ο αγώνας, που δίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι εθελοντές από τις Μ.Κ.Ο. και από τις τοπικές κοινωνίες.
 
Εάν θέλουν στοιχεία για τους σχεδιασμούς, στη διάθεσή τους. Εάν έχουν προτάσεις, ας τις καταθέσουν.
 
Εκείνο στο οποίο δεν έχουν δικαίωμα να επιδίδονται, είναι η παλαιοκομματική αλίευση ψήφων, μέσω της αξιοποίησης αυτού του τεράστιου προβλήματος. Η υποκρισία και ο λαϊκισμός, έχουν όρια.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015, 21:35