Τρίτη με Τετάρτη, θα αρχίσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια από τον δήμο Πύργου, αφού τελικώς μετά την προχθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, η Επίτροπος δέχθηκε χθες να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής για την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου. Βεβαίως το ένταλμα πληρωμής αφορά την μεταφορά προηγούμενου φορτίου απορριμμάτων, αλλά ο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου για να δεχθεί νέες ποσότητες, έπρεπε να πληρωθεί μέρος της παλιότερης ποσότητας και εκεί ακριβώς είχε δημιουργηθεί η εμπλοκή.

Χθες, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Βασίλης Παναγόπουλος με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο χέρι που εγκρίνει την μεταφορά 3.280 τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, επισκέφτηκε την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με το σοβαρό επιχείρημα της έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας από την παρατεταμένη παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους, μετράμε ήδη 19 μέρες με σήμερα, της ζήτησε να υπογράψει το ένταλμα, παρόλο που δεν έχει πάρει την έγκριση από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επίτροπος κατανόησε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και την αναγκαιότητα να μεταφερθούν άμεσα τα σκουπίδια και δεσμεύτηκε απέναντί της ότι θα της παραδώσει αμέσως την έγκριση μόλις την παραλάβει ο δήμος.

Ο κ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε χθες και δημοσίως την Επίτροπο για την υπεύθυνη θέση που κράτησε απέναντι στο πρόβλημα. Έτσι, από την στιγμή που δόθηκε λύση με την μεταφορά και έπεσαν οι υπογραφές, ο δήμος Πύργου προχώρησε αμέσως σε ανακοίνωση – πρόσκληση σε όσους μεταφορείς διαθέτουν νόμιμα μέσα καθώς και άδειες μεταφοράς προς τον ΧΥΤΑ Βαλαχομάνδρας, να προσέλθουν στο δημαρχείο την Τρίτη 10 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι – γραφείο δημάρχου- για να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά. Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει επί τόπου, ενώ θα κατατεθεί αίτημα στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο δήμος Πύργου.

Πηγή: ilialive

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης