Λύσεις σε γειτονικούς δήμους αναζητά ο δήμος Βέροιας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του, μετά την επιστολή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προς όλες τις περιφέρειες.

Στην επιστολή ζητείται η παύση λειτουργίας και η αποκατάσταση των ενεργών και ανενεργών χωματερών έως τις 16 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ο δήμος Βέροιας ήρθε σε επαφή με τους δήμους Κατερίνης, Έδεσσας και Κοζάνης, προκειμένου να διασφαλίσει χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων του δήμου σε ΧΥΤΑ όμορου νομού.

«Η Βέροια δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει το μάρμαρο, όταν μάλιστα αυτό μεταφράζεται σε πρόστιμο 35.000 ευρώ ημερησίως, γιατί ο νομός δεν κατάφερε να προωθήσει και να λύσει αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα», δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδου.

Η δήμαρχος επικοινώνησε εξάλλου με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), ο οποίος έχει την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Ημαθίας και του ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου του, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του για το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόλις βρεθεί η λύση, με συνεργασία άλλου δήμου, οφείλουμε πάραυτα να φροντίσουμε και για την αποκατάσταση της υπάρχουσας χωματερής και να την μετατρέψουμε σε ένα όμορφο, καταπράσινο λόφο», πρόσθεσε η κ. Ουσουλτζόγλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης