Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα απαγωγή του διευθυντή καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο, και η συνοδευόμενη με ομηρία ληστεία των δύο ΑΤΜ, έχουν θέσει ανώτατα κλιμάκια τραπεζιτών και ασφαλείας σε συναγερμό.

Το χτύπημα της συμμορίας των έξι ή επτά (τουλάχιστον) δραστών εγείρει έντονο προβληματισμό για την επάρκεια των συστημάτων ασφαλείας των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκδηλη, μετά την απαγωγή του διευθυντή της τράπεζας και των μαρτυρικών ωρών που βίωσε στα χέρια των απαγωγέων του, έως ότου υποκύψει στις πιέσεις τους να δώσει τους κωδικούς των ΑΤΜ, είναι η ανησυχία στους κύκλους των τραπεζικών υπαλλήλων.

Κλιμάκια τραπεζών αναζητούν πλέον μέτρα οχύρωσης των καταστημάτων.

Ο φόβος, μήπως και η νέα μέθοδος ληστείας τράπεζας, που πρωτοεμφανίστηκε από τον Βόλο, συναντήσει μιμητές και να μετατραπεί σε κόλπο-ρουτίνα, θέτοντας τις ζωές διευθυντικών στελεχών σε άμεσο κίνδυνο, είναι έντονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στοιχεία και μαρτυρίες της υπόθεσης ξεσκονίζουν κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρώην υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην αρχηγό της Αντιτρομοκρατικής Στέλιο Σύρο, ο οποίος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στον Βόλο.

Απόλυτα επαγγελματίες, εγκέφαλοι με κοφτερό μυαλό, μπορούν να χαρακτηριστούν οι απαγωγείς και ληστές του τραπεζικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο.

Τα βήματά τους έγιναν προσεκτικά και οι κινήσεις τους με ψυχραιμία, ακόμη και τη στιγμή που, κρατώντας όμηρο τον 48χρονο διευθυντή, άνοιγαν τα ΑΤΜ μπροστά στα μάτια περιστατικών και ιδιοκτητών κοντινών καταστημάτων, αφού το θρίλερ της απαγωγής ολοκληρώνονταν στις 8 το απόγευμα, σε ημέρα λειτουργίας της εμπορικής αγοράς.

Οι έρευνες προς το παρόν παραμένουν στον «αέρα», καθώς η συμμορία άφησε ελάχιστα ίχνη πίσω από το πρωτοφανές κόλπο.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης