Μία χρονιά γεμάτη από κλοπές, ζωοκλοπές, ληστείες και διαρρήξεις για τον Νομό Ηρακλείου ήταν το 2011. Εξίσου «εγκληματογόνο» ήταν όμως και το 2010, καθώς πρόκειται για δύο χρονιές στη διάρκεια των οποίων αποτυπώθηκαν και μέσα από διάφορα περιστατικά εγκληματικής φύσης οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που ταλανίζουν τη χώρα μας.

Τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου δείχνουν πως η πόλη και η ύπαιθρος του Ηρακλείου αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα κυρίως στις κλοπές και στις διαρρήξεις, όπου καταγράφονται και μικρά ποσοστά εξιχνιάσεων, ενώ σαφώς λιγότερες λόγω και των μέτρων που λαμβάνονται είναι οι ένοπλες ληστείες, όπου όμως σε αυτόν τον τομέα παρουσιάζονται υψηλότερα ποσοστά ως προς τις εξιχνιάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι στην πόλη αλλά στην ενδοχώρα κι αυτό γιατί το Ηράκλειο έχει θωρακιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται με τις δυνάμεις που υπάρχουν. Αντίθετα στα χωριά τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν κι αυτό το γνωρίζουν οι διοικητές των τμημάτων, οι οποίοι δεν έχουν κόσμο για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους και να βγάλουν περιπολίες» αναφέρει αξιωματικός της αστυνομίας.

Πηγή: patris
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης