Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 11 περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 42χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, ο 42χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή και  Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Ο 43χρονος έπεσε στα χέρια των Αρχών την Τρίτη, όταν εντοπίστηκε να κινείται πεζός. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν κι επιχείρησαν να τον ελέγξουν, ωστόσο, αυτός προσπάθησε να διαφύγει, απειλώντας τους με πιστόλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν, παρόλο που αντιστάθηκε, ενώ κατέσχεσαν και το πιστόλι, το οποίο έφερε γεμιστήρα που περιείχε επτά φυσίγγια.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 182,60 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης, από τα μέσα Οκτωβρίου του 2012 έως τις 7 Φεβρουαρίου του 2015, είχε διαπράξει συνολικά έξι διαρρήξεις και πέντε απόπειρες κλοπών, σε σπίτια, απ’ όπου αφαίρεσε συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και διατροφής, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 5.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης. Παράλληλα, αναμένεται να οδηγηθεί και στον Εισαγγελέα Εφετών  Ναυπλίου για το σε βάρος του Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις αλβανικές Αρχές.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται ενδεχόμενη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης