Σε λειτουργία τίθεται το Κοινωνικό Φαρμακείο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου μετά τις συναντήσεις που είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με φαρμακοποιούς της περιοχής και τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

Οι όροι λειτουργίας της νέας αυτής κοινωνικής δομής καθορίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου. Εντός εβδομάδας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσκομίζουν φάρμακα για να διατίθενται στους δικαιούχους, ενώ μέχρι τις 12 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των δημοτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τη συγκεκριμένη δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το thessalianews, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα ενισχύσει πολλαπλά το δίκτυ κοινωνικής προστασίας που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες, σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω του Μνημονίου υπάρχουν πολλά άτομα που δυσκολεύονται να βρουν το πολύτιμο γι’ αυτούς σκεύασμα, ώστε να αντιμετωπίσουν την ασθένεια ή την πάθησή τους.

Από τη Δημοτική Αρχή εκπονήθηκε το καταστατικό λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου με τους όρους συμμετοχής των δικαιούχων. Στόχος είναι να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και να βοηθηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι δημότες που λόγω ανεργίας, απορίας ή άλλων δυσμενών οικονομικών συνθηκών χρειάζονται στήριξη στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάλυψης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγάζεται στο χώρο που βρίσκεται ο Σύλλογος Άγιος Γεδεών, όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί έπιπλα για την τοποθέτηση των σκευασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης