Ξεκίνησε η λειτουργία φυτωρίου σε χώρο εντός του εργοταξίου του Δήμου Ελευσίνας, οι εγκαταστάσεις του οποίου φτιάχτηκαν από εργαζομένους του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με την αρωγή του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Λιάσκου.

Όπως σημειώνει ο δήμος, η κάλυψη των δημόσιων χώρων (πεζοδρόμια, πλατείες κ.λπ.) με πράσινο -που γίνεται με προμήθεια από εξωτερικούς συνεργάτες- έχει μικρά περιθώρια αύξησης σε σχέση με εκείνα των ιδιωτικών χώρων πρασίνου (αυλές, μπαλκόνια, ταράτσες) και που όμως συνεισφέρουν το ίδιο στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το σκεπτικό, κύριος σκοπός της εγκατάστασης και της λειτουργίας του φυτωρίου είναι η αύξηση του ιδιωτικού πρασίνου με τη δωρεάν χορήγηση φυτών σε δημότες και διάφορους φορείς – σχολεία, συλλόγους κ.λπ.

Στο δημοτικό φυτώριο θα παράγονται με το ελάχιστο κόστος ετήσια και πολυετή γλαστρικά καλλωπιστικά φυτά, σπορόφυτα κηπευτικών και δενδρύλλια από πολλαπλασιαστικό υλικό (μοσχεύματα και σπόρους) προερχόμενο κυρίως από διάφορους χώρους πρασίνου της πόλης.

Επίσης, σε χώρο του φυτώριου διατηρούνται για μεγάλωμα δέντρα από εξωτερικούς προμηθευτές, για την κάλυψη άμεσων αναγκών στους διάφορους χώρους πρασίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης