Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 11:00
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η  ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και το ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Παράλληλα, μαζικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ζητώντας, μεταξύ άλλων, απόσυρση του νομοσχεδίου, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Δείτε εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Δείτε στο βίντεο τον «Αντώνη της πλατείας», τον εργαζόμενο που έγινε γνωστός μέσα από τον φακό του zougla.gr την περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων για τα μνημόνια, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση και το μήνυμα του, με τον δικό του τρόπο, παραμένει επίκαιρο...

 

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μετρό, Σπύρος Ρεβίθης, εξηγεί στο zougla.gr, τους λόγους της σημερινής κινητοποίησης, ενώ δίπλα του βρίσκεται ο προκάτοχός του και συνταξιούχος σήμερα, Αντώνης Σταματόπουλος, ο οποίος ακόμα δικάζεται για τη συνδικαλιστική του δράση προ πενταετίας…

 

Δείτε την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στην Αθήνα με τον φακό του zougla.gr:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 13:19