Λόφοι σκουπιδιών στο δήμο Καλαμάτας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 17:38
Λόφοι σκουπιδιών στο δήμο Καλαμάτας
Λόφοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στην πόλη της Καλαμάτας και στα γύρω χωριά, κάθως η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων καθίσταται αδύνατη, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει χώρος διάθεσης.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια μετά από την απαγόρευση χρησιμοποίησης του ΧΑΔΑ της Μαραθόλακας με δικαστική απόφαση και έτσι η μεταφορά των απορριμμάτων και οι δυσκολίες για τη διάθεσή τους σε νόμιμους χώρους, έχουν οδηγήσει στη συσσώρευση σκουπιδιών.

Το δημοτικό συμβούλιο, πριν από λίγες ημέρες, αποφάσισε την εγκατάσταση μηχανισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στο μοναδικό χώρο που έχει παραχωρηθεί από το κράτος για το σκοπό αυτό, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει ενημερώσει εγγράφως για το πρόβλημα τόσο τον εισαγγελέα, όσο την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με τη εταιρεία RAM και αναμένεται άμεσα η περιβαλλοντική έγκριση.

Τέλος, τονίζει ότι την παρούσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σ' αυτό το πλαίσιο- κατά πάσα πιθανότητα- θα συζητηθεί και το θέμα της Καλαμάτας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 17:41