Για απαράδεκτη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να βάλει Λουκέτο στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας, επειδή έληξε η χρηματοδότησή τους και εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία όμως δεν έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις Δομές, κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Έβρου.

Μεταξύ αυτών και η Κοινωνική Δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας στην Αλεξανδρούπολη που απασχολεί 20 εργαζόμενους, οι οποίοι μένουν άνεργοι, και βέβαια πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από βοήθεια και στήριξη, σε τρόφιμα, ρουχισμό και ψυχολογική υποστήριξη, μένουν πλέον αβοήθητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Έβρου, Στάθης Ασπιώτης, κάλεσε τους Βουλευτές του Έβρου, να πάρουν θέση επί του θέματος και να πιέσουν την Κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος, παράτασης του προγράμματος έως ότου οι δομές αυτές να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά στο γιατί κλείνουν οι συγκεκριμένες δομές, ο λόγος είναι κυρίως η χρηματοδότηση, καθώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να τις εντάξει στο ΕΣΠΑ, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα δεκτές ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος παράτασης της λειτουργίας τους.

«Θεωρούμε κοινωνικά ανάλγητη αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να μεριμνήσει, για να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας των τόσο σημαντικών αυτών Δομών», πρόσθεσε ο Στάθης Ασπιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: thrakinet.tv

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης