Bίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Mετά το ιστορικό «Πεντελικόν», το Esperia Hotel στη Σταδίου, το La Mirage στην Ομόνοια και το Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη, έφτασε η σειρά του πολυτελούς Athens Ledra.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ένα ηχηρό λουκέτο μπήκε στον ξενοδοχειακό κλάδο, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει απανωτά ρεκόρ. Το ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού κλείνει και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι ότι θα απολυθούν και οι πελάτες ότι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο για να διαμείνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων του ξενοδοχείου κ. Μπάμπη Τότσικα:

Οι εργαζόμενοι είναι περίπου 150 και πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο, χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει το δώρο Πάσχα, λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας από το ΙΚΑ και τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο είχε περάσει στον έλεγχο του ομίλου Παρασκευαΐδη.

Ο βασικός πιστωτής, η Alpha Bank, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου σε 33 εκατ. ευρώ πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ, πέρυσι την άνοιξη.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 το ξενοδοχείο έπαψε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του έτους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης