Με λουκέτο απειλούνται δεκάδες αργυροχρυσοχοΐα στη Μαγνησία από την επιβολή φόρου πολυτελείας 10%, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% και ζητούν την άμεση κατάργησή του.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας συγκάλεσε Πανθεσσαλική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι σύλλογοι Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων και ομόφωνα αποφάσισαν ότι ο κλάδος πλήττεται ανεπανόρθωτα από την εξαγγελία των μέτρων του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο φόρος πολυτελείας είναι καταστροφή για τον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας ενός κλάδου που αριθμεί 2.500 εργαστήρια παραγωγής, 7.500 καταστήματα και πάνω από 75.000 εργαζομένους. Η κινητοποίηση και ο αγώνας για την κατάργησή του θα είναι μαζικός, καθολικός και δυναμικός ακόμα και αν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων και ομαδική συγκέντρωση στην Αθήνα», αναφέρουν οι αργυροχρυσοχόοι.

Όπως τονίζουν η επιβολή φόρου πολυτελείας 10% πέρα από το 2% της αύξησης του ΦΠΑ σε συνδυασμό με την κρίση στην αγορά και την αύξηση της τιμής των μετάλλων, δημιουργούν συνθήκες αφανισμού στην αργυροχρυσοχοΐα που επί 6.000 χρόνια δίνει το παρών στην συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης