Λουκέτο στο… νέο μουσείο της Νικόπολης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 12:25
Λουκέτο στο… νέο μουσείο της Νικόπολης
Μετά την Κασσώπη έκλεισε μέχρι νεωτέρας και το νέο μουσείο της Νικόπολης λόγω έλλειψης προσωπικού. Η αρνητική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που εκφράζονται το τελευταίο διάστημα για λουκέτα στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, μετά την απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων, οι οποίοι παρέμεναν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

Αυτή την στιγμή η αρχαιολογική υπηρεσία της Πρέβεζας καταγράφει 20 τουλάχιστον ελλείψεις σε προσωπικό. Μέχρι στιγμής δεν έφεραν αποτέλεσμα ούτε τα έγραφα της προϊσταμένης της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Χριστίνας Μερκούρη προς το αρμόδιο υπουργείο, ούτε η σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας αλλά ούτε και το υπόμνημα που κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Ανατολιωτάκη.

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο τρόπος που η πολιτεία αντιμετωπίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά αποτυπώνεται στις δύο πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης και οι οποίες πληροφορούν τους επισκέπτες στα ελληνικά και στα αγγλικά ότι το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: epirusgate

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 12:48