Την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας από σήμερα Δευτέρα και για μία εβδομάδα, αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Στην απόφαση του Συμβουλίου, τονίζεται πως «παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις, σε επίπεδο προϋπολογισμού, τόσο το ΥΠΔΒΜΘ όσο και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν εγκρίνει ακόμη τον απαραίτητο αριθμό έκτακτου ΕΠ (Επιστημονικό Προσωπικό), ώστε το ίδρυμά μας να λειτουργήσει στοιχειωδώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεπώς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «την ευθύνη για την πιθανή απώλεια του χειμερινού εξαμήνου 2011-2012 δεν θα φέρει πλέον το ΤΕΙ Αθήνας».

Μετά λοιπόν, την μη αποστολή βιβλίων στα σχολεία για πρώτη φορά μετά το 1950, ακόμα και ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους σε επιστημονικό προσωπικό!

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ή εκτάκτως για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Βέβαια η περίπτωση του ΤΕΙ Αθήνας δεν είναι η μόνη, αλλά απλώς ένα ενδεικτικό παράδειγμα των επιπτώσεων των πολιτικών του μνημονίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκατοντάδες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού μένουν “παγωμένες” εδώ και 2 χρόνια, κρατώντας σε πρωτοφανή ομηρία νέους επιστήμονες και “διώχνοντας” άλλους τόσους προς το εξωτερικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης