«Μ' αεροπλάνα και βαπόρια...»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 18:27
«Μ' αεροπλάνα και βαπόρια...»
Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι μεγάλη έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Αν και η κίνηση καταγράφεται μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, ήδη για αρκετούς προορισμούς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, για το επόμενο τριήμερο, τα εισιτήρια και κυρίως για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων, φαίνεται ότι από αύριο το πρωί, το Σάββατο και την Κυριακή τα πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά με πληρότητες που θα προσεγγίζουν το 95-100%, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, όπου γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια η Κοίμηση της Θεοτόκου, και για τα οποία αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση και από το λιμάνι της Ραφήνας.
Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, αναχώρησαν 30 πλοία, ενώ για αύριο έχουν δρομολογηθεί 33.

Από τη Ραφήνα απέπλευσαν σήμερα 13 πλοία, ενώ αύριο 18 και από το Λαύριο αναχώρησαν σήμερα έξι πλοία και για αύριο έχουν δρομολογηθεί να αναχωρήσουν πέντε πλοία.

Έκτακτα μέτρα και με επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εφαρμόζει το Τμήμα Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις).

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 22:00 απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου από το λεκανοπέδιο, ενώ την Κυριακή η απαγόρευση θα ισχύει για το ρεύμα εισόδου από τις 16:00 έως τις 23:00, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσης, μειωμένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε σχέση με πέρυσι.
Σήμερα από τον αερολιμένα της Αθήνας αναχώρησαν 511 αεροσκάφη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 13 πτήσεις τσάρτερ. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί 547 πτήσεις και οκτώ πτήσεις τσάρτερ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 18:39