Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, αποκάλυψε ότι τα διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία θα κληθούν να περάσουν από τεστ αξιολόγησης.

Ανάλογα με τις επιδόσεις, θα πάρουν αστέρι. Από τη σειρά κατάταξής τους θα εξαρτηθεί και το ύψος της αποζημίωσης που θα λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές επισκέψεις, πράξεις και εξετάσεις που πραγματοποιούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξιολόγηση προωθείται άμεσα από το υπουργείο Υγείας. Μέσα στην επόμενη βδομάδα, αναμένεται να καθοριστεί η φόρμα σε μορφή ερωτηματολογίου, που θα σταλεί αρχικά στα διαγνωστικά κέντρα, απεικονιστικά και αιματολογικά εργαστήρια.

Οι επιχορηγήσεις ιατρικών πράξεων από τον ΕΟΠΥΥ θα εξαρτηθούν και από τον εξοπλισμό, τον αριθμό του προσωπικού, την ποιότητα παροχών και τον αριθμό σφαλμάτων που αναφέρονται.

Μετά τα διαγνωστικά κέντρα, θα ακολουθήσουν οι ιδιωτικές κλινικές, τα ιδιωτικά και κατόπιν, τα δημόσια νοσοκομεία. Αντίστοιχα, το ποσοστό της αποζημίωσής τους θα καθοριστεί ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μάριο Σαλμά, η αξιολόγηση δεν θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα πληρώνουν κανονικά τη συμμετοχή τους σε κάθε περίπτωση.

Από έλεγχο θα περνούν επίσης φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, τα οποία θα πρέπει εντός των προσεχών μηνών να φέρουν ειδικό γραμμικό κώδικα (barcode). Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατάρτιση μητρώου για τους προμηθευτές υλικών και μόνο όσοι είναι πιστοποιημένοι θα αποζημιώνονται τελικά από τον ΕΟΠΥΥ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης