Με φανέλες του Άρη, του ΠΑΟΚ και κάθε ομάδας και πιασμένα χέρι-χέρι, τα παιδιά του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς έστειλαν σήμερα το δικό τους μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Με το σύνθημα «Όλοι μαζί μία ομάδα» οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς πραγματοποίησαν δρώμενα σήμερα μαθαίνοντας να τιμούν τα αθλητικά ιδεώδη και δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι μια γιορτή που πρέπει να ενώνει και μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Έτσι, στη διάρκεια της ημέρας, χωρισμένοι σε τμήματα, συμμετείχαν σε διάφορα θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ενώ, όπως είπαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, συζητήθηκαν νωρίτερα στις τάξεις τα φαινόμενα της οπαδικής βίας, με τα παιδιά να έχουν γνώση και για το περιστατικό με τη δολοφονία του Άλκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε τι δήλωσε σχετικά η Μαριάννα Ρούκαλη, θεατρολόγος στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς:

 

Στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική παρέμβαση που έχει στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων της οπαδικής βίας αναφέρθηκε η διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτα Ησαϊάδου.

 

 

 

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως μπροστά στα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν εύλογη ανησυχία, το σχολείο δεν μπορούσε να παραμείνει ούτε αμέτοχο ούτε αδιάφορο, ενώ θα πρέπει να παραμένει σε άμεση αλληλεπίδραση με την κοινωνία και να έχει έτοιμα τα αντανακλαστικά του, ανά πάσα στιγμή, για να ανταποκριθεί στις γενικότερες κοινωνικές ανάγκες.

Πρόσθεσε πως τα παιδιά υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τις σημερινές δραστηριότητες, καταλήγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το σχολείο αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Παρών στη σημερινή γιορτή του αθλητισμού στο 18ο δημοτικό και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, που χαιρέτησε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες αναγνωρίζοντας την αξία τους.

«Νομίζω ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν να εξαλειφθούν τέτοια περιστατικά σαν τα τελευταία που έχουν λίγο αμαυρώσει την εικόνα της πόλης μας και να δείξουν ότι ο αθλητισμός ενώνει, ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι μια καθημερινότητα στην οποία πρέπει να ξανακαταφέρουμε όλοι μαζί να πάμε στο γήπεδο, να πάμε να δούμε τις ομάδες μας όλοι μαζί, ανεξαρτήτως του ποια ομάδα υποστηρίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης