Μια εικονική επιχείρηση που παράγει τουρσί από κρίταμα, με το όνομα «Λημνίων Γεύσεις, τα κρίταμα», έστησαν οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Μύρινας στη Λήμνο.

Όπως οι ίδιοι οι μαθητές λένε, η ιδέα γεννήθηκε από τους καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, οι οποίοι τους μίλησαν για καινοτόμες οικογενειακές ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και για οράματα που έγιναν πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάπως έτσι κατέληξαν στο κρίταμο «ένα από τα αρχαιότερα εδέσματα αυτής της γης. Φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αλλά και για τη νοστιμιά του», όπως αναφέρουν.

«Εμείς κάναμε το τουρσί μας με τα πιο αγνά υλικά με σεβασμό στη φύση και στον καταναλωτή. Το μαζέψαμε πολύ προσεκτικά από τις ακροθαλασσιές της Λήμνου, έτσι ώστε να μην ξεριζώνεται. Το βράσαμε για τρία λεπτά και το βάλαμε σε κρύο νερό. Κατόπιν κάναμε άλμη με τη συνταγή του αυγού που επιπλέει και το βάλαμε σε βαζάκια με την άλμη και λίγο ξίδι. Ρίξαμε λίγο ελαιόλαδο και κλείσαμε τα βαζάκια. Τοποθετήσαμε την ετικέτα μας και καλή όρεξη!» υποστηρίζουν οι μαθητές

Να σημειώσουμε ότι στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα, οι μαθητές παρουσίασαν το τουρσί τους σε ειδική εκδήλωση, ενώ το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου βράβευσε τους μαθητές για την πρωτοβουλία αλλά και το προϊόν τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης