Μαθητές του Λυκείου Τραγαίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Νάξου, συνοδευόμενοι από δυο εκπαιδευτικούς, τους καθηγητές Μαθηματικών και Πληροφορικής Γιάννη Μελισσουργό και Πέτρο Κουτρούλη.

Η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών, είναι υπεύθυνη για το ηλεκτρονικό περιοδικό «το computerάκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η εκπαιδευτική εκδρομή τους στην πόλη της Νάξου είχε σκοπό να συλλέξουν πληροφορίες που θα δημοσιεύσουν, αλλά και να εφαρμόσουν το πείραμα του Ερατοσθένη μια συγκεκριμένη ώρα και παράλληλα με άλλους συμμαθητές τους που έπρατταν ταυτόχρονα το ίδιο στην Κρήτη, στην Κομοτηνή και στη Ρουμανία…



Οι μαθητές στην εκπαιδευτική εκδρομή τους επισκέφθηκαν ακόμη το Δημαρχείο, όπου πήραν πληροφορίες για τη λειτουργία και εφαρμογή των οπτικών ινών, και τον Μετεωρολογικό Σταθμό Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, συναντήθηκαν με δημοσιογράφους προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για διάφορα ζητήματα που έθεσαν σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού Τύπου.

Οι μαθητές του Λυκείου Τραγαίας, πέρα από το πείραμα του Ερατοσθένη, μέτρησαν επίσης τη σκιά της Πορτάρας και υπολόγισαν γεωμετρικά το ύψος της.

Πηγή: cycladesvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης