Με μια μουσική παράσταση έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν το πρωί της Παρασκευής, μαθητές, γονείς και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης για τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Μουσικού.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές πήραν τα… μουσικά τους όργανα και επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη καθηγητών μουσικής, τον τρόπο μεταφοράς τους από και προς το σχολείο που βρίσκεται στη Διομήδεια Ξάνθης, αλλά και για τις ελλιπείς κτηριακές εγκαταστάσεις αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση εντάσσεται σε ένα κύμα πανελλαδικών κινητοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που θέτουν σοβαρά εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

«Βλέποντας και ακούγοντας τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης να γεμίζουν με νιάτα και να εκπέμπουν θετική αύρα αισθάνθηκα περήφανος που έχω την τιμή να εκπρόσωπο ως πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων αυτό το μικρό αλλά πολύ σημαντικό σχολείο» σημείωσε ο κ. Σταύρος Κοκκινίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για να προσθέσει πως «ποιος μπορεί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά και να συνεχίσει να ταλαιπωρεί αυτό το ζωντανό κύτταρο διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομίας και του πολιτισμού; Ακόμη και ο τρόπος κινητοποίησης των μαθητών σήμερα είναι ένα δείγμα πολιτισμού».

Ήδη εδώ και έναν περίπου μήνα γονείς και καθηγητές έχουν εκθέσει τα προβλήματα τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης όσο και στους τοπικούς βουλευτές, ζητώντας λύσεις οι οποίες ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επί έναν και πλέον μήνα οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων μαζί με τη διεύθυνση επιχειρήσαμε σε όλους τους αρμόδιους και σε όλους τους τόνους να πούμε τα προβλήματα του σχολείου μας» σημειώνει ο ίδιος, εκτιμώντας πως η αντιμετώπιση των αρμοδίων απέναντι στο Μουσικό υποδηλώνει «δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ζητάμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο. Καταγγέλλουμε αυτό τον εμπαιγμό και ζητάμε άμεσα λύση. Όσες ανακαινίσεις σπιτιών και να κάνουν, όσα φεστιβάλ και αν διοργανώσουν οι στάση τους κρίνεται στο Μουσικό σχολείο, αυτό το ζωντανό κύτταρο πολιτισμού που πρέπει να το στηρίξουν πάση θυσία. Η παιδεία και πολιτισμός αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε προηγμένης κοινωνίας».

Από τη μεριά του ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Ιωάννης Κακκάρας, εξήγησε πως «η σημερινή εκδήλωση είναι μια εκδήλωση διαμαρτυρίας του Μουσικού για τα προβλήματα που εδώ και πολύ καιρό μας ταλαιπωρούν σαν Σχολείο. Οι γονείς, και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, καταβάλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε το σχολείο να παραμείνει και να αναπτυχθεί όπως του πρέπει. Όμως πρέπει η πολιτεία τουλάχιστον σε αυτά τα σχολεία να μπορέσει να τα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς μουσικής παιδείας, αλλιώς δεν μπορεί να λέγονται μουσικά σχολεία».

Πηγή: thrakitoday
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαραμρά

Διαβάστε επίσης Έξω από τη Βουλή μαθητές μουσικών σχολείων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 13:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης