Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Με την μαθητική παρέλαση σήμερα στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Σημειώνεται, ότι για πρώτη φορά φέτος, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι των δημοτικών που παρέλασαν, επελέγησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν ενάντια σε όσους επιτέθηκαν στη χώρα μας, στη συνέχεια, στον κατακτητή, δηλαδή το φασισμό και το ναζισμό. Ένας αγώνας που άρχισε με το μεγαλειώδες “όχι” του λαού μας, συνεχίστηκε με τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση. Σήμερα τιμούμε αυτό τον κόσμο, γιατί η σημερινή δημοκρατία τούς οφείλει πάρα πολλά». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Το “όχι”, όμως του λαού μας έχει μια τραγική επικαιρότητα και στις μέρες μας, που είναι ένα “όχι” στους πολέμους , όπου και αν γίνονται, είναι ένα “όχι” σε ό,τι μας χωρίζει και σε τελική ανάλυση, ένα “ναι” στη Δημοκρατία», κατέληξε ο υπουργός.

«Είδαμε και πάλι τους μαθητές μας να παρελαύνουν. Θέλουμε ένα σχολείο που να διαπλάθει γνήσιους πατριώτες, δηλαδή πολίτες με φρόνημα, ελεύθερο και δημοκρατικό», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από την πλατεία Συντάγματος:




Το μήνυμα του υπουργού  Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης