Αυτοκτονία-σοκ 18χρονου μαθητή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 12:44


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μάριος Βελέντζας


Τραγικός ήταν ο επίλογος της ζωής ενός 18χρονου μαθητή από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Ο νεαρός έφυγε το πρωί από το σπίτι του προκειμένου να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και να εξεταστεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ωστόσο, αντί να κατευθυνθεί προς το 1ο ΓΕΛ της περιοχής, ανέβηκε στον 4ο όροφο οικοδομής δίπλα στο σχολικό συγκρότημα και πήδηξε στο κενό.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, έκαναν λόγο για μια τραγική ιστορία, στην έκβαση της οποίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η πίεση των εξετάσεων.

«Πρόκειται για μια τραγική οικογενειακή ιστορία. Δεν έχει διαπιστωθεί αν η πίεση των Πανελληνίων ήταν αυτή που ώθησε τον μαθητή να κάνει αυτήν την πράξη, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πιθανό» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο και παρέλαβε τον τραυματία μεταφέροντάς τον στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

1ο ΓΕΛ ΓιαννιτσώνΕκεί κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αφού διασωληνώθηκε, ο 18χρονος μεταφέρθηκε με σοβαρά κατάγματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, λίγο πριν το όχημα περάσει την είσοδο του κτηρίου, ο νεαρός είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον νεαρό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και ο 18χρονος διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και καθ' οδόν έχασε τη μάχη. Ο μαθητής έφερε κατάγματα στον θώρακα, στους πνεύμονες, στο κεφάλι και είχε ανοιχτή λεκάνη» εξήγησε σε δηλώσεις της η Τζίνα Λεπτοκαρίδου, διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, 13:22