Μαφιόζικη επίθεση σε σπίτι στα Άνω Λιόσια: Έκρηξη δυναμίτιδας αναστάτωσε ολόκληρη την περιοχή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 10:59
Μαφιόζικη επίθεση σε σπίτι στα Άνω Λιόσια: Έκρηξη δυναμίτιδας αναστάτωσε ολόκληρη την περιοχή
Στην εκδοχή των προσωπικών διαφορών στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία επί της οδού Σινά 8 στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της μονοκατοικίας ποσότητα δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι και πυροδότησαν τον μηχανισμό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη, η οποία προκάλεσε αρκετές ζημιές και αναστάτωσε ολόκληρη την περιοχή.

Συγκεκριμένα, από την έκρηξη έπεσε ένα κομμάτι του τοίχου της εισόδου του σπιτιού και προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη και σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα έξω από το οίκημα, ενώ έσπασαν τζάμια και στα γύρω σπίτια.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το σπίτι ανήκει σε 70χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Γερμανία, όπου μάλιστα είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σπίτι υπήρχε φύλακας, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε τους δράστες. Επίσης, υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο ωστόσο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, γιατί είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν εκεί όταν έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τυχόν απειλές σε βάρος του ή σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 11:13