Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μακροχρόνια βεντέτα μεταξύ αντίπαλων οικογενειών, εξετάζουν οι αστυνομικοί ως ενδεχόμενα και κίνητρα για τη στυγερή δολοφονία που αναστάτωσε την κοινωνία της Ζακύνθου, το πρωί της Τρίτης.

Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στον δρόμο του ΚΤΕΟ, όταν ο 34χρονος Α.Κ., πυροβόλησε με καραμπίνα, προς το διερχόμενο Ι.Χ. του 37χρονου Γ. Σ. με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον διακόμισε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου στο οποίο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Από το σημείο διερχόταν και μια γυναίκα με το αυτοκίνητό της η οποία δεν τραυματίσθηκε, αλλά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, καθώς όλα εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία Ζακύνθου.

Η φωτογραφία του θύματος, στα κοινωνικά δίκτυαΣύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το θύμα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, καθώς είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση νονών της νύχτας. Η οικογένεια του είχε «κόντρα» με άλλη οικογένεια της Ζακύνθου, που διατηρεί στην ιδιοκτησία της αρκετές επιχειρήσεις στο νησί.

Στο παρελθόν, μάλιστα, ο πατέρας του θύματος είχε σκοτώσει μέλος της «αντίπαλης» οικογένειας και έκτοτε έχει δημιουργηθεί «βεντέτα». Βίαια επεισόδια, ακόμα και πυροβολισμοί, έχουν αναστατώσει τη Ζάκυνθο αρκετές φορές, χωρίς όμως να «χυθεί αίμα», μέχρι τη σημερινή μέρα.

Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι αξιωματικοί της αστυνομίας διερευνούν το ενδεχόμενο ο δράστης να ενήργησε για λογαριασμό μελών της «αντίπαλης» του θύματος οικογένειας, με την οποία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις.

​Διερευνώνται μαρτυρικές καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες την ώρα της δολοφονίας ο δράστης δεν ήταν μόνος του
Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του zougla.gr, διερευνώνται μαρτυρικές καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες την ώρα της δολοφονίας ο δράστης δεν ήταν μόνος του, αλλά ενήργησε μαζί με μέλος της άλλης οικογένειας. Επέλεξε, όμως, «να το πάρει πάνω του».

Φοβούμενοι αντίποινα και την πρόκληση πολύ χειρότερων καταστάσεων, οι αστυνομικές αρχές του νησιού βρίσκονται σε αναβρασμό: ενδεικτικό το γεγονός ότι η αστυνομική διεύθυνση έχει κλείσει περιμετρικά με οδοφράγματα και αυστηρή φρούρηση, καθόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία.

Το αμάξι του θύματος έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το imerazante.gr

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης