Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι σε Έλληνες και ξένους το τρενάκι του Πηλίου, το οποίο γέμισε ασφυκτικά στην προχθεσινή διαδρομή που συνοδεύτηκε από αφηγήσεις παραμυθιών, ενώ στο πρώτο τετραήμερο του Αυγούστου το σύνολο των επιβατών υπολογίζεται ότι ξεπέρασε του 400.

Είναι προφανής η αυξητική τάση που παρατηρείται στην επιβατική κίνηση του «Μουτζούρη», ειδικά στη διάρκεια του Αυγούστου, όπου πραγματοποιείται μια καθημερινή διαδρομή με ώρα αναχώρησης στις 10 το πρωί από τα Ανω Λεχώνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο Βάσω Πράπα, προϊστάμενος αμαξοστοιχιών, υπεύθυνη τοπικά για το τρένο του Πηλίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τόσο το τρενάκι, όσο και η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία τετραετία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» έχουν τύχει της ευρείας αποδοχής του κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρενάκι του Πηλίου δίνει δυναμικό «παρών» στο Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη» και συμμετείχε παράλληλα με διαδρομές αφήγησης στο προχθεσινό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Αηγιωργείτης προφορικός αφηγητής Δημήτρης Προύσαλης υποδέχτηκε τους φίλους των μύθων και των παραμυθιών προχθές το πρωί στα Άνω Λεχώνια, πραγματοποιήθηκαν αφηγήσεις με γνωστούς παραμυθάδες στην Άνω Γατζέα, οι οποίες συνεχίστηκαν στις Μηλιές και στην επιστροφή, προς μεγάλη ικανοποίηση των επιβατών του τρένου του Πηλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει η κ. Πράπα, πολλοί συνδυάζουν τη διαδρομή του τρένου του Πηλίου, με μονοήμερες οικογενειακές αποδράσεις στα πέριξ και επιστρέφουν με γεμάτη καρδιά και πολύχρωμες εικόνες στην αφετηρία του ταξιδιού.

«Έχουμε Έλληνες και ξένους, όλες τις ηλικίες, όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους αλλά και οικογένειες που επιθυμούν να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή, ενώ παράλληλα έρχονται και γκρουπ ξένων, για να απολαύσουν την ίδια διαδρομή» επισημαίνει η κ. Πράπα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του κόσμου είναι προφανές ότι το τρενάκι του Πηλίου αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και διαθέτει πολλούς ένθερμους φίλους.

ΠΗΓΗ: Eφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης